PRIZES

Vanmiddag zijn in Science Center NEMO, tijdens de prijsuitreiking van de 2e editie van Film&Science Amsterdam, de winnaars van het competitieprogramma bekendgemaakt.

HIGGS, INTO THE HEART OF IMAGINATION (2009) van filmmakers Hannie van den Bergh en Jan van den Berg won de ‘Grand Prix’ (een sculptuur en € 2.000).

Hannie van den Bergh en Jan van den Berg volgen een internationale groep wetenschappers – waaronder Nederlanders – die bezig zijn met het ontrafelen van wat één van hen ‘een modern mysterie’ noemt: het Higgs-deeltje. De jury had waardering voor dit spannende verhaal dat niet per sé een happy end heeft, en het grote publiek meeneemt in deze wetenschappelijke zoektocht.

De jury kende de ‘Prijs voor aanstormend talent’ (een sculptuur en € 1.000) toe aan regisseur Philippe Ayme voor BRIGITTE SENUT, THE FOSSIL HUNTING LADY (2012). De jury was onder de indruk van de complexe boodschap van de film. Niet alleen volgen we de paleontoloog Senut in haar werk, maar ook de bewoners van de streek in Kenia waar zij dit werk doet en die steeds meer betrokken worden in haar wetenschappelijke werk.

Het driedaagse filmfestival Film&Science Amsterdam biedt een breed programma; van beeldende kunst naar prehistorie, hedendaagse wetenschap en duurzaamheid  tot aan ruimtevaart. Het competitieprogramma kende dit jaar 21 deelnemers uit drie verschillende landen.

Het Film & Science Festival 2012 werd georganiseerd door de Ambassade de France aux Pays-Bas/het Institut Français des Pays-Bas, Science Center NEMO en de Frans-Nederlandse Academie/het Réseau franco-néerlandais in samenwerking met CNRS, de ambassade van India, Film- en Televisieacademie Amsterdam,ARTE, NTR en VPRO, onder de auspiciën van de Frans-Nederlandse Samenwerkingsraad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s